A TNR módszer: Befogás - Ivartalanítás - Visszaengedés

A megelőzés az igazi mentés!

A befogás-ivartalanítás-visszaengedés (TNR - Trap Neuter Return) bizonyítottan a leghumánusabb és leghatékonyabb módszer a szabadon kóborló macskák szaporodásának kontrollálására:

1. BEFOGÁS

Megfelelő előkészítést követően – többek között a közösség tájékoztatása a TNR módszerről– a kolónia macskáinak humánus eszközökkel (élvefogó csapda) történő befogása.

2. IVARTALANÍTÁS

A befogott állatokat állatorvoshoz szállítják, aki elvégzi az ivartalanítási beavatkozást, illetve a TNR program keretében elvégzi a parazitamentesítést is.

3. VISSZAENGEDÉS

A műtét utáni felépülést (2-3 nap) zárt, védett helyen töltik, majd ezt követően az állatokat visszaengedik arra a területre, ahol befogták őket, és a továbbiakban gondoskodnak az ellátásukról.

JELÖLÉS

A FÜLCSÜCSÖK LEVÁGÁSA az ivartalanított kóbor macska nemzetközi jele. Az ivartalanítási beavatkozás során a fül végéről levágnak egy kb. fél centis darabot (többnyire a bal fülről), amíg az állat még altatásban van. A gyógyulás rendkívül gyors, és a jel segít megelőzni a szükségtelen újboli befogást / műtéteket.

SEGÍTSÉG AZ IVARTALANÍTÁSBAN

Kedves Cicabarátok, civil állatvédők!

Idén tavasszal is meghirdettük TNR segítségnyújtás programunkat, melyben 2,5 Millió Ft keretösszegen belül, országszerte nyújtunk segítséget mindenkinek aki szeretne tenni azért hogy kevesebb gazdátlan, kóbor cica szülessen. A program a hatalmas túljelentkezés miatt, a keretösszeg elérésével zárult. Jelenleg a zajlik a már bejelentett kólóniák ivartalanítása, illetve a még fel nem dolgozott bejelentések egyeztetése. A 2022.04.04.ig beérkezett levelekre válaszolunk, türelmeteket kérjük.

További TNR programok várhatók nyáron és ősszel - kérjük kövessétek facebook oldalunkat.