A TNR módszer: Befogás - Ivartalanítás - Visszaengedés

A megelőzés az igazi mentés!

A befogás-ivartalanítás-visszaengedés (TNR - Trap Neuter Return) bizonyítottan a leghumánusabb és leghatékonyabb módszer a szabadon kóborló macskák szaporodásának kontrollálására:

1. BEFOGÁS

Megfelelő előkészítést követően – többek között a közösség tájékoztatása a TNR módszerről– a kolónia macskáinak humánus eszközökkel (élvefogó csapda) történő befogása.

2. IVARTALANÍTÁS

A befogott állatokat állatorvoshoz szállítják, aki elvégzi az ivartalanítási beavatkozást, illetve a TNR program keretében elvégzi a parazitamentesítést is.

3. VISSZAENGEDÉS

A műtét utáni felépülést (2-3 nap) zárt, védett helyen töltik, majd ezt követően az állatokat visszaengedik arra a területre, ahol befogták őket, és a továbbiakban gondoskodnak az ellátásukról.

JELÖLÉS

A FÜLCSÜCSÖK LEVÁGÁSA az ivartalanított kóbor macska nemzetközi jele. Az ivartalanítási beavatkozás során a fül végéről levágnak egy kb. fél centis darabot (többnyire a bal fülről), amíg az állat még altatásban van. A gyógyulás rendkívül gyors, és a jel segít megelőzni a szükségtelen újboli befogást / műtéteket.

SEGÍTSÉG AZ IVARTALANÍTÁSBAN

Kedves Cicabarátok, civil állatvédők!

Idén ősszel is meghirdetjük TNR segítségnyújtás programunkat, melyben 2,5 Millió Ft keretösszegen belül, országszerte nyújtunk segítséget mindenkinek aki szeretne tenni azért hogy kevesebb gazdátlan, kóbor cica szülessen.

A program rendkívüli népszerűsége miatt partner-állatorvosaink olyannyira betltek előjegyzett időponttal, hogy csak december végére tudánának legközelebb műtétet vállalni.

A hideg, nyirkos idő beálltával azonban télen szünetel TNR programunk, így legközelebb 2023 tavasszal fogunk ismét ivartalanítás segítségnyújtás programot hirdetni.

A 2022.10.25-ig érkezett segítségkérésekre válaszolunk, türelmet kérünk. Az őszi TNR program zárásának eredményeit facebook oldalunkon tesszük közzé, valamint itt hirdetjük meg a tavaszi indulást.

A Maved csapata