A TNR módszer: Befogás - Ivartalanítás - Visszaengedés

A megelőzés az igazi mentés!

A befogás-ivartalanítás-visszaengedés (TNR - Trap Neuter Return) bizonyítottan a leghumánusabb és leghatékonyabb módszer a szabadon kóborló macskák szaporodásának kontrollálására:

1. BEFOGÁS

Megfelelő előkészítést követően – többek között a közösség tájékoztatása a TNR módszerről– a kolónia macskáinak humánus eszközökkel (élvefogó csapda) történő befogása.

2. IVARTALANÍTÁS

A befogott állatokat állatorvoshoz szállítják, aki elvégzi az ivartalanítási beavatkozást, illetve a TNR program keretében elvégzi a parazitamentesítést is.

3. VISSZAENGEDÉS

A műtét utáni felépülést (2-3 nap) zárt, védett helyen töltik, majd ezt követően az állatokat visszaengedik arra a területre, ahol befogták őket, és a továbbiakban gondoskodnak az ellátásukról.

JELÖLÉS

A FÜLCSÜCSÖK LEVÁGÁSA az ivartalanított kóbor macska nemzetközi jele. Az ivartalanítási beavatkozás során a fül végéről levágnak egy kb. fél centis darabot (többnyire a bal fülről), amíg az állat még altatásban van. A gyógyulás rendkívül gyors, és a jel segít megelőzni a szükségtelen újboli befogást / műtéteket.

SEGÍTSÉG AZ IVARTALANÍTÁSBAN

Kedves Cicabarátok, civil állatvédők!

Idén is meghirdettük Tavaszi TNR Segítségnyújtás programunkat, melyben 4 Millió Ft keretösszegen belül, országszerte nyújtunk segítséget gazdátlan cicák ivartalanításában, partnerorvosainknál.

A program keretében két hét alatt több mint 450 cica ivartalanítását kérvényezték, így a jelentkezéseket lezártuk. Jelenleg a már bejelentett kolóniák ivartalanítása zajlik, új igényeket nem tudunk fogadni.

Nyáron ismét hirdetünk TNR Segítségnyújtás programot, indulásáról Facebook oldalunkon fogunk beszámolni.

A Maved csapata