Küldetésünk

Az alapítvány általános célja, hogy meghonosítsa a kulturált és felelős macskatartás elveit a társadalom minden szintjén, felhívja a figyelmet a lakosság lehető legszélesebb körében az elszaporodott házimacska állományra és az ivartalanítás fontosságára, érzékennyé tegye a társadalmat a macskafaj, mint értelmes, érzésekkel bíró, szenvedésre képes élőlény iránt, erkölcsi felelősséget ébresszen a macskák és minden élőlény iránt, illetve ezekre az elvekre tanítsa és nevelje a jövő nemzedéket.

Az Alapítvány részletes céljai:

  • A nem kívánt házimacska szaporulat tartós és huzamos csökkentése, felvilágosító kampányok és ivartalanítási akciók megszervezése, kivitelezése és támogatása által.
  • A macskatenyésztői tevékenység szigorúbb ellenőrzése, az áltenyésztők és szaporítók leleplezése és felelősségre vonása.
  • Civil macskamentők támogatása annak érdekében, hogy a kóbor, kidobott, elhagyott macskák létszáma csökkenjen, konkrétan a macskák befogásához, ivartalanításához, orvosi ellátásához, ideiglenes vagy végleges örökbeadásához való anyagi és nem anyagi jellegű segítség nyújtás.
  • Együttműködés más országos és külföldi állatmentő szervezetekkel a kóbor, kidobott, elhagyott macskák érdekében, konkrétan információ és tapasztalatcsere, segítség közvetítés, anyagi és nem anyagi jellegű támogatás életmentéshez, ivartalanításhoz, örökbeadáshoz.
  • A magyar lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása és felvilágosítása a felelős macskatartásról, az állatvédelmi törvényben foglalt kötelezettségekről és a törvény megszegésének jogi következményeiről.
  • Oktató, felvilágosító kiadványok szerkesztése, terjesztése, weboldalak és más online informatikai eszközök üzemeltetése amelyek a macskafaj jobb megismerését és elfogadását célozzák, hasznos információkkat szolgálnak a macskatartóknak és felkészítik a fiatal generációt az állatvilág iránti tiszteletre és védelemre.
  • Külföldi törvények, rendeletek, gyakorlati példák tanulmányozása az állat- és macskavédelemmel kapcsolatban, esetleges törvényjavaslatok, törvénymódosítások előkészítése, benyújtása.
  • A magyar társadalom minél szélesebb körű rétegének bevonása az állatvédelmi tevékenységbe.

TÁMOGATÓINK ÉS SZAKMAI PARTNEREINK

Hálásan köszönjük az alábbi cégek támogatását, hogy tárgyi és anyagi adományukkal valamint munkájukkal segítik ügyünket.